Nederlanders in Belgische bekerfinale

0

Zaterdagavond wordt in België de finale om de beker gespeeld. De eindstrijd is live te volgen op Sporza. Een hele happening. Vier landgenoten maken kans de beker te winnen: teamgenoten Rudi Schenk, Martijn Meijer, Jean-Paul Stijnen en Mark Leckebusch.

“We draaien een wisselvallig seizoen, dus ik hoop dat we een goede dag hebben”, Callant-sluitpost Rudi Schenk is duidelijk. De belangen zaterdagavond zijn zeer groot. “We hebben twee ploegen uit de BENE-League uitgeschakeld, dus onze weg naar de finale was niet makkelijk. Daardoor voelt het voor ons zeker als een hoofdprijs”. Vooral de halve finale tegen het Achilles Bocholt van international Van Schie was een uitstekende prestatie (36-31) voor het Callant Tongeren van Schenk, Meijer en Stijnen.

Outsiders live op Sporza
Tegenstander in de bekerapotheose is Sporting Nelo. Limburger Mark Leckebusch staat in het doel van de tegenstander. Waar Tongeren op de weg naar de finale de bekersensatie leek te worden, overtrof de tegenstander uit Neerpelt álle verwachtingen. Lions-plaaggeest Hasselt werd in een thriller met 25-24 verslagen. “Neerpelt heeft zich net niet kunnen kwalificeren voor de BENE-League van volgend seizoen”, opent Schenk. “Dus ze zullen er alles aan willen doen om te bewijzen dat ze ons kunnen verslaan”.

“Daardoor voelt het voor ons zeker als een hoofdprijs”

Waar in Nederland de beker een onderling potje lijkt te worden tussen de beschermde ploegen uit de BENE-League, pakken de Belgen uit. Live op televisie, uitverkochte hal en twee outsiders in de eindstrijd. “We doen deze week niet veel speciaals, hoor. Gewoon werken en trainen”, zegt de Nederlandse sluitpost in vreemde dienst rustig. “Maar je merkt op de trainingen wel al een positieve spanning langzaam”.

Ook vorig jaar stond het Callant Tongeren van Schenk in de bekerfinale. Toen ging Van Schie met de hoofdprijs aan de haal. Het Sporting Nelo van collegedoelman Leckebusch kan voor de tiende keer in de clubhistorie de beker binnen hengelen. Volg de Nederlanders over de grens zaterdagavond live op Sporza.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Ronald Jans
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here