NHV reageert: “Vertrek Thomsen geen geldkwestie”

0

Het vertrek van Helle Thomsen is geen gevolg van stukgelopen onderhandelingen over meer of minder salaris. Dat liet Paul van Gestel, technisch directeur van het NHV, donderdagmiddag weten aan de NOS. 

Van Gestel verklaart dat de bond tijdens de gesprekken met Thomsen nog wel heeft geprobeerd haar binnenboord te houden. “Helle heeft enorme resultaten gehaald, ligt erg goed binnen de groep en ook de groep was tevreden om met haar verder te gaan. Haar besluit komt als een grote verrassing”, aldus Van Gestel tegen NOS-verslaggever Richard van der Made.
Van Gestel benadrukt dat de breuk tussen het NHV en de Deense coach geen kwestie was van meer of minder salaris. De bond kan simpelweg niet voldoen aan de door Thomsen gevraagde randvoorwaarden: “Die randvoorwaarden kunnen wij op dit moment nog niet waarmaken. Een geldkwestie? Daar is totaal geen sprake van. Helle is niet van de centen. Ze wil het beste voor de speelsters. Het ging om de randvoorwaarden.”

Lees ook: Thomsen over vertrek: “Ik ben te ambitieus en doelgericht”

Molde HK
Sinds de zomer combineerde Thomsen haar job bij het NHV met het zijn van clubcoach bij Molde HK. De Deense haalde international Martine Smeets en Lynn Molenaar naar Noorwegen. In januari vervolgt Thomsen met Molde HK de Eliteserien.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here