Odense HC wint topper en schuift op

Odense HC is door een klinkende zege in de topper tegen Viborg HK de nieuwe runner-up in de Deense eredivisie.

Gisteravond rekenden de oranjehemden op vijandelijke bodem af met de concurrent. Dat deden Tess Wester en consorten na een uitstekende tweede helft met ruime cijfers: 23-32 (14-14).

Competitiezege Rompen en Nusser
International Lois Abbingh, dat afgelopen weekend nog goud waard was in de Champions League, maakte namens de gasten de meeste goals. De Groningse scoorde zes keer tegen Viborg HK. Nycke Groot prikte vijf keer raak. Door het resultaat gaat Odense HC over Viborg HK op de ranglijst heen.

Ook een competitiezege voor landgenoten Claudia Rompen en Larissa Nusser. Laatstgenoemde was met København Håndbold te sterk voor stadgenoot Ajax København: 25-17. Eenmalig doelpuntenmaker Nusser gaf vijf assists.

Doelvrouw Rompen, die niet in actie kwam, zag haar teamgenoten van Silkeborg-Voel winnen. Na 15-13 bij rust scoorde Horsens uiteindelijk één doelpunt meer dan de thuisploeg: 23-24.

Vier treffers
Het Nykøbing van EK-gangers Nikita van der Vliet en Dione Housheer ziet door een nederlaag tegen Aarhus United (23-20) de directe concurrent op twee punten komen. Bij 9-9 kon de partij nog alle kanten op. Housheer maakte namens Nykøbing vier treffers.