‘Oogappel’ Molenaar gaat tekenen in Noorwegen

0

Lynn Molenaar (20) heeft een transfer naar Noorwegen te pakken. De speelster van VOC is verschenen op een teamfoto van het Molde HK van bondscoach Helle Thomsen. De krabbel zit eraan te komen. 

Dat de bondscoach van Oranje gecharmeerd is van Molenaar is geen geheim. Zo mocht de Noord-Hollandse schutter al eens aansluiten bij de nationale ploeg en werd ze twee weken geleden uitgenodigd voor een trainingsstage bij het Noorse Molde HK, waar Thomsen sinds deze zomer de hoofdcoach is.

Aderlating
Vlak voor de start van de competitie ruilt Molenaar landskampioen VOC in voor het avontuur in Noorwegen. Bij Molde HK wordt de jeugdinternational, deze zomer actief op het WK onder 20 in Hongarije, teamgenoot van hoekspeelster Martine Smeets. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat Talisa Groen is aangesloten bij de club uit Scandinavië.

Voor VOC is het aanstaande vertrek van Molenaar een aderlating. Eerder moesten de donkergroenen afscheid nemen van talent Dione Housheer en een handje vol routiniers. Eind augustus verloor de formatie van Ricardo Clarijs stevig in de strijd om de Supercup-cup (30-20).

Drent
De vervanger van Molenaar lijkt klaar te staan: Maxime Drent. De opbouwer kwam deze zomer over van V&L en is op de weg terug van een knieblessure. Ook Rachel de Haze is na klachten weer inzetbaar.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here