Opsteker Havas in beker, walk-over Volendam

0

Hekkensluiter van de eredivisie Havas heeft succes geboekt in de bekercompetitie. Door een zege in de achtste finale op competitiegenoot DFS Arnhem schrijft de formatie uit Almere clubgeschiedenis.

Waar Havas in de competitie teert op één overwinning uit negentien wedstrijd, gaat het in de beker een stuk voorspoediger. Niet alleen won Havas ten koste van Vrone/Berdos de regiofinale, maar door een 29-23 overwinning op DFS Arnhem schaart de formatie van Sicco Timmermans zich voor het eerst in de clubhistorie bij de laatste acht.

Bij rust stond Havas al aan de goede kant van de score (13-10). Voor DFS Arnhem, waar hoofdtrainer Fred Michielsen op de bank miste, is de nederlaag pijnlijk. In competitieverband bleven de Gelderlanders tweemaal overeind tegen de hekkensluiter uit Flevoland.

Ha-STU
Ook Volendam is door naar de laatste acht. In Nijmegen bleef een stunt van tweede divisionist Ha-STU, dat zich voor de vijfde keer op rij plaatste voor de achtste bekerfinale, uit: 23-42. Robin Jansen maakte er tegen de studenten twaalf. Aanwinst Jorn Smits vond zes keer het net van cupfighter Ha-STU.

Lees ook: HVV’70 stapt uit beker, Aalsmeer profiteert

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here