Oranjemannen starten traject naar Trondheim

0

Begin volgende week komt de nationale mannenploeg samen. Oranje start het traject naar Trondheim. In januari debuteert Nederland op het EK. 

Door een derde plaats en genoeg punten in een poule met Slovenië, Letland en Estland plaatsten de Oranjemannen zich afgelopen lente voor het eerst in de historie voor het EK. In januari reist Nederland af naar speelstad Trondheim. In Noorwegen worden poulegenoten Spanje, Duitsland en opnieuw Letland getroffen.

In aanloop naar het eindtoernooi komt de nationale ploeg maandag samen. Naast een hoop trainingen oefent de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson vier keer. Twee partijen worden in eigen land afgewerkt. Deze duels zijn te zien via een livestream.

Livestream
Op dinsdag 22 (Sittard) en 23 oktober (Panningen) wordt Polen ontvangen. Het topland reist met de B-garnituur af naar Limburg. Voor de oefenduels heeft Richardsson 22 spelers opgeroepen. Twee spelers moeten nog afvallen.

Oostenrijk
In het vervolg van de oefenweek stapt Nederland op het vliegtuig naar Oostenrijk. Aan het eind van de week wordt geoefend tegen Slovenië en het thuisland. Daarna keren de internationals terug naar de club.

Oefenprogramma Oranje:
Dinsdag 22 oktober, Sittard, Nederland-Polen B
Woensdag 23 oktober, Panningen, Nederland-Polen B
Vrijdag 25 oktober, Ormoz, Slovenië-Nederland
Zondag 27 oktober, Graz, Oostenrijk-Nederland

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here