“Paniek zaaien in Panningen heeft niet zoveel zin”

0

Na een lastige start heeft Bevo vier keer op rij gewonnen in de BENE-League. Met de teruggekeerde Nick de Kuyper op de linkeropbouwpositie maken de Panningers een evenwichtige indruk. “Alles lijkt na de zege bij Achilles Bocholt op zijn plaats te vallen.”

De eerste twee competitiewedstrijden verloor Bevo. Het Belgische Sportbeat sleurde Nick de Kuyper voor de camera en sprak over een probleem. “Ik heb toen al gezegd dat we onze draai zouden vinden en dat is gebeurd. We zijn gaan sleutelen aan onze opstelling en speelwijze. We spelen vrij degelijk. Dat past bij ons. Paniek zaaien in Panningen heeft niet zoveel zin.”

In 2017 ruilde De Kuyper Bevo in voor competitiegenoot Tongeren. In België kende zowel de Noord-Brabander als de topclub van weleer een moeilijke periode. “We verloren meer wedstrijden dan andere seizoenen. Ook heeft het even geduurd voor ik in mijn speelritme kwam”, is De Kuyper eerlijk. “Over het tweede jaar ben ik veel meer tevreden. Om mezelf op scherp te zetten heb ik de wens uitgesproken de clubtopschutter te worden en dat is gelukt. Bij Bevo was ik in de dekking belangrijker. In Tongeren ben ik completer geworden.”

Voorgangers
De Kuyper is een van de vormgevers van de zegereeks van Bevo. Vier wedstrijden op rij wisten de geel-blauwen te winnen. “Alles lijkt na de zege bij Achilles Bocholt op zijn plaats te vallen. Niemand had daar een resultaat van ons verwacht. Dat geeft toch een bepaalde boost aan het ego van het team. Dat merk je meteen op de trainingen en neem je mee naar de wedstrijden. Er komt een soort vertrouwen in de ploeg.”

Voorgangers Robin Jansen en Quinten Colman maakten vanaf de linkeropbouwpositie heel veel goals voor Bevo. De Kuyper heeft grote schoenen te vullen. “Ik wist nadat ik getekend had en Quinten vertrok dat mijn rol anders zou zijn dan tijdens mijn eerste periode, waarin ik vooral op verdedigend gebied van waarde was”, begint hij. “Dario Polman benadrukt ook vaak dat ik de meeste schoten moet lossen. Tot nu toe gaat dat prima.”

Hurry-Up
De Kuyper is blij verrast dat hij snel van waarde kan zijn voor zijn nieuwe club. “Toen ik overstapte naar Tongeren heeft het even geduurd voor ik weer met vertrouwen op het veld stond. Switchen van club is niet altijd makkelijk. Bij Bevo heb ik weinig aanpassingsproblemen gekend. Dat was mijn hoop, maar zeker niet de verwachting. Ik ben op mijn plek in Panningen. Al kun je, je voorstellen dat het na vier zeges op rij makkelijk praten is.”

Dit weekend gaat Bevo op bezoek bij Hurry-Up. Na een verrassend sterke start werden de Drenten in de vorige speelronde voor het eerst gevloerd. “LIONS heeft Hurry-Up aangepakt. Ik denk dat we eens goed naar die wedstrijdbeelden moeten gaan kijken”, grijnst De Kuyper. “Ik verwacht een gelijkopgaande strijd. Wat er in de slotfase gebeurt is in Zwartemeer maar de vraag. Ik heb vertrouwen in onze ploeg.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here