Publiek in Zwartemeer heeft Ribeiro verleid tot avontuur

Na één training in Zwartemeer weet Ulisses Ribeiro (29) wat de lijfspreuk van Hurry-Up, ‘Kop d’r veur’, betekent. De Portugees is zijn avontuur over de grens gestart. “Ik wil niet als ik 50 ben spijt hebben van het feit dat ik dit avontuur in Nederland heb afgeslagen.”

Advertentie

Drie weken geleden maakte de Drentse BENE-Leagueclub de komst van de geroutineerde linkerhoekspeler bekend. Met Ribeiro, kortweg ‘Uli’, is Hurry-Up de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat op 5 september moet beginnen gestart.

Na een pittige training van twee uur zoekt Ribeiro als laatste speler de kleedkamer op. Hij praat nog even na met een verdwaalde supporter op de tribune. “Dat is misschien wel de grootste reden dat ik naar Hurry-Up ben gekomen: het publiek”, glimt de hoekspeler.

Veel indruk
In 2018 was hij al eens in Nederland. Twee jaar geleden speelde Ribeiro met zijn vorige club Madeira SAD in de Challenge Cup tegen Hurry-Up. “Wij wonnen met meer dan tien verschil, maar bij iedere goal van Hurry-Up was er een explosie van geluid. Het was mijn eerste ervaring in Europa en heeft veel indruk achtergelaten.”

Advertentie

“Als je in Portugal tien doelpunten achter staat zijn de supporters al op weg naar de uitgang. De sfeer tijdens het Europese duel in Emmen ben ik nooit vergeten. Ik zie er erg naar uit om voor dat publiek te spelen. Het heeft de doorslag gegeven bij het maken van mijn keuze”, zegt Ribeiro.

FC Porto en Sporting Lissabon
De Portugees is zeer goed bevriend met een landgenoot die sinds de zomer van 2018 onder contract staat bij Hurry-Up: Tiago Azenha. “Madeira SAD moest bezuinigen, waardoor ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe club. Via Tiago ben ik in contact gekomen met Manuel Kremer van Hurry-Up. Ik heb nog nooit buiten Portugal gespeeld en dus had ik wel interesse in een gesprek.”

“Ik heb nog nooit buiten Portugal gespeeld”

Met Madeira SAD speelde Ribeiro niet alleen Europees, maar ook kwam de hoekspeler tegenover topploegen als FC Porto en Sporting Lissabon te staan. In het oranje van Hurry-Up breekt een nieuwe fase in zijn loopbaan aan. “Ik wil niet als ik 50 ben spijt hebben van het feit dat ik dit avontuur in Nederland heb afgeslagen”, klinkt het stellig.

Vier nieuwelingen
Met Ribeiro heeft trainer/coach Joop Fiege een rappe flankspeler en gevaarlijk eindstation erbij. Daarmee kan positiegenoot René Jaspers ook als spelmaker worden ingezet. Noah van Wieringen (Volendam 2), Sverre Jansen (Tongeren) en Bernie Vermeer (Quintus) zijn de andere nieuwelingen in Zwartemeer.

Ribeiro weet wat hem op 5 september te doen staat. “Niet opgeven, toch?”, zegt de bescheiden Portugees terwijl hij spiekt naar het spandoek in de hal waarop de leus van Hurry-Up staat. In gebroken Engels wordt hem door de fan succes gewenst, waarna ‘Uli’ voldaan achter de kleedkamerdeur verdwijnt.

Advertentie