Seinen in Denemarken nog op oranje

By 22 november 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Het is nog altijd geen uitgemaakte zaak dat het EK over tien dagen in volledigheid plaatsvindt in Denemarken.

Advertentie

Voorzitter van de Deense handbalbond (DHF) Per Bertelsen laat op TV2 weten te balen van de overheid in Denemarken. Een speciale coronacommissie moet bepalen of de DHF de volledige organisatie van het Europees kampioenschap kan overnemen.

Gezondheidrisico’s
Een week geleden haakte Noorwegen als mede-organisator af. Zij zouden het eindtoernooi samen met Denemarken organiseren. Door de strenge maatregelen in het land heeft de Noorse handbalbond zich twee weken voor de EK-start teruggetrokken.

Begin deze week ging de EHF met Denemarken om tafel. Na meerdere spoedbijeenkomsten is er nog geen groen licht. De Deense overheid buigt zich over de verschillende gezondheidsrisico’s.

Tijd raakt op
“Dat een coronacommissie zich over het vraagstuk buigt vinden wij moeilijk te begrijpen. We hebben binnen de Deense handbalsport een coronaprotocol die nog strikter is dan de algemene sportregels in ons land. We snappen niet waarom het zo lang moet duren. We moeten wachten, maar de tijd raakt op”, zegt Bertelsen.

Nederland opent het EK op 4 december tegen Servië. De partij in poule C stond op Noors grondgebied gepland waardoor het onbekend is waar Oranje in actie komt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie