Sluwe plannen in Dortmund

By 16 februari 2019Buitenland, Duitsland, Featured

Na Merel Freriks heeft ook Kelly Dulfer besloten zich na dit seizoen aan te sluiten bij Borussia Dortmund. De Bundesliga-club heeft met landgenoot Gino Smits aan het roer sluwe plannen.

Advertentie

Het aantrekken van de internationals van Oranje hoort bij de ambities van Borussia Dortmund. De club uit de Bundesliga, dat nauwe banden heeft met de voetbaltak, wil de weg omhoog inslaan.

De komst van Freriks en Dulfer brengt het aantal Nederlandse speelsters in het geel-zwart op vijf. Ook Harma van Kreij, Yara ten Holte en Rinka Duijndam staan onder contract bij Borussia Dortmund. De club wordt sinds een aantal maanden gecoacht door Gino Smits.

Gino Smits
In de zomer van 2018 werd Smits aangetrokken als het hoofd van de jeugdacademie. Na het vertrek van de hoofdcoach van Borussia Dortmund werd Smits – vader van internationals Inger, Jorn en Kay – doorgeschoven. Borussia Dortmund staat zesde in Duitsland.

Champions League
De club hoopt zich de komende jaren te kunnen mengen in de titelstrijd. Ook mikt Borussia Dortmund, met de Nederlanders binnen de gelederen, in de toekomst op kwalificatie voor de Champions League.

Advertentie