Smits wil zichzelf herkennen: “De rem moet eraf”

0

International Kay Smits schittert op de cover van de nieuwste uitgave van het Handbal Inside Magazine. In het blad vertelt de Limburger over zijn stap naar het Deense TTH Holstebro en de lastige eerste seizoenshelft.

“Veel jongens uit het buitenland hebben tijd nodig om aan te passen. Een verandering van land en competitie gaat bijna nooit vlekkeloos. Maar ik baalde enorm van mezelf”, vertelt Smits. “In de wedstrijden die ik speelde heb ik niet het niveau laten zien dat ik halen kan.”

“Ik ben een speler die veel initiatief nemen wilt. Met veel snelheid en druk naar het doel. Ik wil beslissingen maken. Vertrouwen is daarin erg belangrijk”, weet hij. “Als het minder gaat ben je in je hoofd krediet aan het opbouwen. Iedere fout die je maakt reken je dubbel. Je gaat spelen om geen fouten te maken en daardoor neem je geen risico meer. Dat werkt niet. Gelukkig heb ik dat kunnen omzetten.”

Benieuwd naar de hele coverstory? Voor slechts 24,95 ploft het Handbal Inside Magazine vier keer per jaar op de deurmat. Een abonnement is hier af te lossen.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here