Spannend slot voor internationals in Bundesliga

0

[one_third last=”no”]…[/one_third]

‘Die stärkste Liga der Welt’ nadert de ontknoping. Met nog acht wedstrijden te gaan lijken Rhein-Neckar Löwen, Flensburg en Kiel uit te maken wie kampioen wordt van de Duitse Bundesliga. Maar waar kunnen we – naast supersterren Gensheimer, Andersson en Duvnjak – onze landgenoten terugvinden? Een overzichtje.

4. MT Melsungen
Hoekspeler Jeffrey Boomhouwer is de hoogst geklasseerde landgenoot. Zijn Melsungen vertoeft op een knappe vierde plaats: de hoogste rangschikking allertijden voor de club uit Midden-Duitsland. Met vier punten achterstand de eerste belager van de huidige top drie. Door een fikse blessure van hoekcollega Allendorf is de landgenoot vanaf februari de nummer één op zijn positie. Tegen Wetzler en Lemgo bewees de voormalige speler van Aalsmeer z’n waarde met vijf treffers!

8. VfL Gummersbach
Een beetje vals spelen in dit overzicht. Geen international, wel actief in de Bundesliga: Mark Bult. De linkshander staat met Gummersbach op een keurige achtste plaats. De oud-international is de assistkoning van de West-Duitse club. Met drie punten achterstand op plaats vijf blijft Europees handbal tot de mogelijkheden behoren.

10. SC Magdenburg
Met nummer tien een van de uithangborden van SC Magdenburg: Fabian van Olphen. Vanaf 2006 in de opbouwrij van de Bundesliga-club te vinden en aanvoerder van de grote club. De international, die een groot aandeel had in de plaatsing van Nederland voor de play-offs om het WK, kwam dit seizoen tot elf treffers. Met een plaats in de middenmoot lijkt het seizoen van ‘Die Tulpe’, de speler met de meeste blocks van de Bundesliga-club, als een nachtkaars uit te gaan.

12. TBV Lemgo
In z’n zesde seizoen bij Lemgo is het nog even nagels bijten voor Arjan Haenen en z’n teamgenoten. Waar vliegercollega Boomhouwer strijdt voor Europees handbal, staat Limburger Haenen slechts vier puntjes los van de degradatiezone. Haenen vindt in gemiddeld twee van z’n drie schoten het net.

17. TuS N-Lubbecke
Twee landgenoten stevenen af op degradatie: hoekspelers Tim Remer en Bobby Schagen. Met één overwinning en vier gelijke spelen uit drieëntwintig duels lijkt ‘Abstieg’ onomkeerbaar.  Met wedstrijden tegen Kiel, Melsungen en Flensburg op het programma wordt het een lastig verhaal voor de beide internationals. Het verschil in punten met de veilige vijftiende plaats is vijf punten. Lichtpunt: Schagen (50) en Remer (49) zijn in drieëntwintig duels met z’n tweetjes goed voor twintig procent van de doelpunten bij Lubbecke.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here