Strijd in de eerste divisie beslist: Bevo 2, HARO en Aristos promoveren

0

De strijd in de eerste divisie is na vanavond definitief beslist. In de voorlaatste speelronde van de nacompetitie won HARO de uitwedstrijd tegen het nog puntloze WHC en promoveerde daarmee rechtstreeks naar de Eredivisie. In Amsterdam won APai/Aristos van Targos Bevo HC 2 en daarmee spelen de Amsterdammers na één jaar afwezigheid opnieuw in de hoogste divisie. WHC moet zich opmaken voor een beslissend tweeluik tegen Hellas voor het laatste ticket voor de Eredivisie.

WHC – HARO
Voor WHC was het de laatste kans om nog enigszins zicht te houden op directe promotie. Het moest de thuiswedstrijd tegen HARO winnen om volgende week tegen Aristos het lot in eigen handen te houden. Het was echter HARO dat direct het initiatief pakte en via 3-7 gingen de ploegen met 8-12 rusten.

De Rotterdammers hadden nog maar één punt nodig om promotie veilig te stellen en dat was te merken. In de tweede helft kwam HARO dan ook niet meer in de problemen. Het breidde de voorsprong steeds verder uit en bij 15-23 was het verschil zelfs acht en leek de wedstrijd gespeeld. De eindstand was 22-27 en daarmee kon het feest, inclusief champagne, voor de Rotterdammers losbarsten.

APai/Aristos – Bevo 2
Bevo 2 was dit weekend na de zege op WHC al zeker van promotie. Aristos leek met vier punten en een veel beter doelsaldo dan WHC ook vrijwel zeker van promotie, maar wilde een eventueel beslissend duel uit bij de Hagenezen voorkomen. Vlak voor rust konden de Amsterdammers het eerste gaatje slaan en met een drie punten voorsprong de kleedkamer in: 13-10.

Na rust kwam Bevo echter sterk terug in de wedstrijd. De Noord-Limburgers kwamen terug tot 17-16. Daarna was het echter weer de beurt aan Aristos. Via 21-17 had de ploeg met nog 10 minuten te spelen een 24-21 voorsprong. Bevo kwam in de slotfase nog wel terug tot één maar kon niet meer langszij komen. De eindstand was 27-26 en daarmee is Aristos na één jaar weer terug op het hoogste niveau.

Foto: Luc van LeeuwenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here