Supercup-duel voor VOC na drukke zomer

0

VOC en Quintus spelen vanmiddag in Houten om de Supercup. Een groot deel van de Amsterdamse selectie heeft een drukke zomer achter de rug.

Het treffen in The Dome is twee weken na het EK voor Oranje U17. VOC leverde naast coach Ricardo Clarijs een hoop speelsters. In Slovenië eindigde de nationale jeugdploeg op de vijftiende plaats.

Ook Oranje U19, dat in juli de EK-finale in Hongarije bereikte, had een hoog VOC-gehalte. Zo kwamen Zoë Sprengers, Nikita van der Vliet en Britt van der Baan in de verloren eindstrijd tegen het thuisland (27-20) tot scoren.

Hofleverancier
Tel daarbij de selectie van Zola Amsen, Marit Huiberts, Pien van der Geest, Isa Ternede en Kristen Theron op en VOC mag zich hofleverancier van Oranje U19 noemen. Zo was een groot deel van de selectie van de Amsterdammers deze zomer druk. Om 16:00 verschijnt VOC aan de start van het gevecht om de eerste prijs van het seizoen: de Supercup.

30-20
Bekerwinnaar Quintus wacht in de finale. Het is hetzelfde affiche als een jaar geleden. Toen ging Quintus verrassend met de prijs aan de haal. De Heulse formatie klopte VOC met 30-20. In de competitie kroonden de donkergroen-zwarten zich tot landskampioen.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here