Tien voor Polman, Odense HC blijft bovenaan

0

De top in de Deense HTH Go Ligaen heeft in de elfde speelronde geen fout gemaakt. Namens runner-up Team Esbjerg was international Estavana Polman op schot.

Team Esbjerg kende vrijdagavond geen moeite met degradatiekandidaat Ajax København: 35-19. Polman was met tien goals de topschutter bij de thuisploeg.

Tess Wester
Het gat met koploper Odense HC blijft vier punten. De oranjehemden, waar Tess Wester onder contract staat, versloegen hoogvlieger Aarhus United met 25-26 en staan met elf zeges uit evenveel wedstrijden bovenaan in de HTH Go Ligaen.

Nykøbing blijft door een ruime winstpartij op Randers HK (32-19) op de derde plaats. Dione Housheer vond vier keer het net. De formatie van de jonge international, die samen met positiecollega Charris Rozemalen strijdt om een plekje in de EK-selectie van Oranje, heeft zeventien punten.

København Håndbold
Landskampioen København Håndbold heeft na een slordige openingsfase van de Deense eredivisie de stijgende lijn te pakken. In Noord-Denemarken werd TTH Holstebro, waar Inger Smits drie goals maakte, met 22-26 verslagen. Dulfer (3) en Bont deden een duit in het zakje.

Top-4 HTH Go Ligaen:
1. Odense HC 11-22
2. Team Esbjerg 11-18
3. Nykøbing 11-17
4. København Håndbold 11-16

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here