Toptransfer: Gensheimer verrast met terugkeer

By 30 januari 2019Buitenland, Duitsland, Featured

Uwe Gensheimer (32), de beste linkerhoekspeler van de wereld, keert in de zomer terug naar Rhein-Neckar Löwen. Zo verlaat de Duitser het sterrenensemble PSG.

Advertentie

In het geel-blauw van Rhein-Neckar Löwen groeide Uwe Gensheimer uit tot de beste van de wereld op de linkerhoek. In 2016 besloot hij op avontuur te gaan. In Frankrijk werd Gensheimer in het shirt van PSG – waar ook sterren als Mikkel Hansen, Sander Sagosen en Luc Abalo onder contract staan – twee keer landskampioen.

Bundesliga-club Rhein-Neckar Löwen heeft Gensheimer weten te verleiden tot een terugkeer. “Ik zie er naar uit weer naar huis te komen”, laat de WK-ganger weten op de website van Rhein Neckar Löwen. Vorige week eindigde Gensheimer met de nationale ploeg van Duitsland op het WK net buiten het podium.

Anatomisch wonder
De baltovenaar, door zijn weergaloze polsbeweging in eigen land omschreven als anatomisch wonder, heeft een contract tot en met 2022 getekend bij de huidige nummer drie van de Bundesliga. “We zijn erg blij dat we erin zijn geslaagd Uwe terug naar de club te halen. Hij is een uitzonderlijke atleet en zeer populair figuur in de sport. We hebben altijd benadrukt dat de deur bij Rhein-Neckar Löwen altijd voor hem open staat”, laat de clubleiding weten.

Advertentie