Uitblinker Jansen gaat naar minder feestjes

0

Atletisch en snel legde Robin Jansen namens Herpertz/Bevo zaterdagavond OCI-LIONS het vuur aan de schenen. De 22-jarige opbouwerspeler heeft zijn mindset veranderd en mikt op het buitenland.

Van links kwam Jansen in de Stadssporthal in Sittard uit op rechts. Schot in de verre hoek. Raak. De knappe goal leverde geen derbyzege op voor Bevo, maar het schetst de vorm waarin Robin Jansen steekt. “Het gaat lekker met me de laatste weken. Zeker”, zegt de opbouwerspeler losjes.

“Ik heb bewust gekozen voor de sport”

“Ik focus me dit jaar heel erg op handbal”, doet hij uit de doeken. Het leverde de schutter een fraaie nominatie op. “Minder feestjes, dat soort dingen. Ik heb bewust gekozen voor de sport. Ik merk dat dit invloed heeft op mijn spel.” Leunend op de goals van Jansen is Bevo nog in de race voor twee hoofdprijzen.

Buitenland
De knop is om bij de Utrechter. Vijf jaar geleden maakte Jansen de overstap naar de topploeg uit Panningen. “Ik wil vol gaan voor het buitenland”, is de twintiger vastberaden. “Mijn doel is om als prof ergens te kunnen leven. Vorig jaar had ik veel blessures en dus vond ik dat ik dit jaar extra mijn best moest doen. Dat is de voornaamste reden waarom ik sommige dingen laat.”

“Ik zie de uitnodiging als beloning voor het harde werken”

Jansen speelde zich in de kijker bij Oranje. Tijdens het vierlandentoernooi in Houten verdedigde hij de kleuren van zowel Nederland A als B. “Vergeleken met de vorige oefenstage met Nederland ging het heel veel beter. Dat is de bondscoach ook opgevallen”, is Jansen opgewekt. “Ik zie de uitnodiging als beloning voor het harde werken. Ondanks dat we maar kort samen zijn, leer ik veel. Bij Oranje word je geforceerd dingen anders op te lossen.”

Halve finale
Dinsdagavond reist Bevo opnieuw af naar Sittard. In het hol van de Limburgse leeuw staat de halve finale van de beker op het programma. “De beker is gewoon een hele mooie prijs, maar winnen bij LIONS is altijd heel erg lastig”, weet Jansen. “We gaan het beter doen dan afgelopen zaterdag. Toen ging het lange tijd gelijk op, maar verloren we uiteindelijk met negen verschil. Geflatteerd.”

“M’n makelaar helpt me met zoeken”

De linkeropbouwer is in bezit van een aflopend contract. “Ik ben zeker op zoek naar een stapje hoger”, verklapt Jansen. “M’n makelaar helpt me met zoeken. Maar ik weet niet of het dit jaar lukken gaat.” Stapavondjes blijven plaats maken voor ochtenden in het krachthonk. “Ik krijg vaak te horen dat ik fysiek vooruit moet. Daar doe ik hard m’n best voor.”

Volendam
De best-of-three om de landstitel is voor Bevo, kampioen van 2014, ver weg. De formatie van Smeets staat laatste in de kampioenspoule. “Maar het is nog niet gespeeld”, verzekert Jansen. “Zaterdag moeten we Volendam pakken. Als we dan alles weten te winnen blijven we in de race.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here