Van Kreij wint oefentoernooi met RK Krim Mercator

0

Harma van Kreij heeft met haar nieuwe club RK Krim Mercator een oefentoernooi zonder nederlagen weten te winnen. In Slovenië rekende de ploeg van de 25-jarige Limburgse onder meer af met Lokomotiva Zagreb.

RK Krim Mercator boekte in één weekend drie zeges en ging zo me de beker aan de haal. Naast Lokomotiva Zagreb (32-25) klopten Van Kreij en consorten ook Alba Fehervar KC (30-24) en RK Zelene Doline Žalec (25-21).

Van Kreij prikte in drie oefenpartijen zes keer raak. De schutter kwam deze zomer over van Borussia Dortmund. In eigen land was Van Kreij onder meer actief voor Bevo en HandbaL Venlo.

Indruk
In 2014 verkaste Van Kreij naar het buitenland. Via TuS Lintfort kwam de opbouwspeelster terecht bij Borussia Dortmund. In de Bundesliga heeft Van Kreij dusdanig veel indruk gemaakt dat ze een transfer naar Champions League-club RK Krim Mercator heeft afgedwongen.

Oranje
Tot een plek in Oranje heeft de rappe vlucht van de carrière van Van Kreij nog niet geleden. De afgelopen jaren miste ze in de voorselectie van de verschillende bondscoaches van de nationale vrouwenploeg. Met speelsters als Lois Abbingh, Estavana Polman en Inger Smits heeft Van Kreij te maken met hevige concurrentie op haar voorkeurspositie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here