Vollebregt en Freriks op schot voor koploper

0

Borussia Dortmund is ook in de vijfde speelronde in de Bundesliga overeind gebleven. Met hulp van landgenoten werd Neckarsulmer SU met overtuiging aan de kant gezet: 26-39.

Merel Freriks (5) en Kelly Vollebregt (4) waren samen goed voor negen doelpunten voor de koploper. Ook Inger Smits (3) en Kelly Dulfer (2) werkten zich op het wedstrijdformulier. Het viertal heeft evenals doelvrouwen Rinka Duijndam en Yara ten Holte een plaats gekregen in de voorlopige WK-selectie van Manu Mayonnade.

De bondscoach van Oranje heeft 28 speelsters opgeroepen. Voor de reis naar Azië wordt de groep teruggebracht tot 18 speelsters. Nederland begint het WK op 30 november.

WK
Bij de thuisploeg liet Nathalie Hendrikse vier keer het net bollen. De blondine is in de zomer overgekomen van Gjerpen uit Noorwegen. Op de rechterhoek maakte Hendrikse een solide indruk.

Lynn Knippenborg scoorde één keer. Samen met teamgenoot Michelle Goos mag de spelmaakster van Neckarsulmer SU hopen op het WK in Japan.

Tessa van Zijl
Borussia Dortmund heeft evenveel punten als HSG Blomberg-Lippe: tien. Ook de blauw-witten hebben nog niet verloren in de Bundesliga. Mainz 05 werd dit weekend met 18-23 verslagen. Celine Michielsen (4) en Tessa van Zijl (3) kregen namens de thuisploeg streepjes achter hun naam. Ook laatstgenoemde maakt kans op WK-deelname.

Lees ook: HSG Bensheim/Auerbach stoomt op

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here