“Vooral van de wedstrijden in Europa heb ik erg genoten”

0

Als vanouds deed Quintus, tweevoudig landskampioen, afgelopen seizoen mee om de prijzen. In de lente pakten Esther de Vos en consorten de beker. In het nieuwe jaar moet de Heulse formatie het flikken zonder een aantal gestopte routiniers.

Daisy Hage, Cynthia Devilee-Grift en Britt van Steekelenburg. Een greep uit het handjevol eredivisiespelers dat heeft besloten te stoppen bij Quintus. En dat terwijl de groen-witten zich het afgelopen seizoen weer wist te mengen in het gevecht om het eremetaal. “Van een type als Britt wisten we langer dat ze bezig was aan haar laatste duels voor Quintus. Andere meiden verrasten de groep met hun beslissing. Er zijn nog wel gesprekken gevoerd, maar op een gegeven moment moet je een keuze ook respecteren”, vindt doelvrouw Esther de Vos.

De 23-jarige goalie was een van de redenen dat Quintus zich weer meldde in de absolute top van Nederland. Naast de bekerfinale wist de brigade uit Kwintsheul in 2018, ten koste van landskampioen VOC, de Supercup te winnen. “Ik werd genomineerd om Keepster van het Jaar te worden. Op zo’n moment besef je dat je een goed seizoen achter de rug hebt. Maar in het jaar zelf ben je daar niet mee bezig. We speelden lang mee om drie prijzen”, begint De Vos een opsomming.

Challenge Cup
De landstitel, beker en Challenge Cup stonden lang op het menu van Quintus. “Vooral van de wedstrijden in Europa heb ik erg genoten”, glundert ze. “Met als hoogtepunt het duel in Malaga. We hebben in Spanje zo hard voor elkaar geknokt. Dat is me bijgebleven. Het is fantastisch dat een club als Quintus de halve finale van een Europees toernooi haalt. We zetten daar, in tegenstelling tot een club als VOC, graag geld voor opzij. Het zijn kleine vakantietjes waar je als groep erg dicht naar elkaar toe groeit. Naast het niveau leer je ook veel over elkaar.”

Meer lezen? Abonneer je snel op Handbal Inside Magazine. De tiende uitgave met het verhaal van De Vos en Quintus komt eind augustus uit. Klik hier

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here