Voorwaarts naar laatste zestien beker

0

De koploper van de eerste divisie Voorwaarts heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de bekercompetitie. Ook VOC 2 en VELO wonnen de regiofinale en mogen zich mengen met de tien eredivisionisten van vorig seizoen.

In Raalte was Voorwaarts te sterk voor de reserveploeg van Kwiek. Dinsdagavond eindigde het bekerduel in 28-36. Door de zege in de regiofinale dringt de formatie van de vertrekkende Helma Meijerman.

Stunt
Tweede divisionist VOC 2 wist te stunten tegen Fortissimo. De eerste divisionist uit Cothen ging in de hoofdstad met 28-24 ten onder. Zo mag naast het vlaggenschip ook de opleidingsploeg van de titelhouder uit Amsterdam een gooi doen naar de hoofdprijs.

2013
Ook VELO heeft zich geschaard bij laatste zestien van de bekercompetitie. De koploper van de tweede divisie klopte competitiegenoot Foreholte 2. In Voorhout klonk bij 28-36 het eindsignaal. In 2013 drong de Wateringse ploeg voor het laatst door tot de achtste finale.

Nog drie andere ploegen gaan zich de komende dagen plaatsten voor de achtste bekerfinale. Ze voegen zich bij de tien eredivisionisten van het seizoen 2017/2018.

Resterende bekerprogramma:
9/1 Bevo 2 – PSV, VZV 2 – Volendam
10/1 Hacol’90 2 – Cometas

Foto: Eelco Schaap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here