28 Nederlandse doelpunten tijdens Bundesliga-treffen

Koploper in Duitsland Borussia Dortmund heeft met de nodige moeite in eigen huis gewonnen van TSV Bayer 04 Leverkusen: 31-29. Liefst 28 doelpunten kwamen van Nederlandse hand.

Na 17-16 bij rust kwam Borussia Dortmund steeds twee doelpunten voor en vond TSV Bayer 04 Leverkusen een minuut later de aansluiting. Twee minuten voor tijd tekende Inger Smits met haar elfde (!) voor de beslissing.

Daarmee werd de Limburgse, die afgelopen weekend in de Champions League ook al elf doelpunten maakte, de meest productieve speelster van het treffen. Namens TSV Bayer 04 Leverkusen was Zoë Sprengers achter keer trefzeker.

Laura van der Heijden (4 treffers), Merel Freriks (3) en Kelly Vollebregt (2) brachten het Nederlandse eindtotaal op 28. Bijna de helft van alle goals. Onder de lat van Borussia Dortmund kwam Yara ten Holte tot zeven stops (21%) in drie kwartier speeltijd.