Skip to main content

4 verse gezichten bij Oranje

By 20 maart 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames spelen deze week twee keer tegen Hongarije. Ten opzichte van het WK kent de selectie vier frisse gezichten.

Advertentie

Door blessures in de oorspronkelijke voorselectie, bij onder meer Polman en Kramer, voegde Thomsen nieuwe speelsters toe aan de selectie. Van de groep nieuwelingen acteerden Malestein en Steenbakkers op het WK in Duitsland. Vier speelsters zijn nieuw ten opzichte van het wereldkampioenschap.

Amega
Delaila Amega, Inger Smits, Esther Schop en Rinka Duijndam stapten zondagavond op het vliegtuig naar Györ. Laatstgenoemde vervangt een ander vers gezicht: Kristy Zimmerman. De geblesseerde doelvrouw van Frisch Auf Göppingen viel voor het WK af. Thomsen gaf de voorkeur boven het Olympisch duo Jankovic/Wester.

Ook Amega was dichtbij selectie voor het eindtoernooi over de grens. Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Italië leek de spelmaakster van TuS Metzingen de voorkeur te krijgen boven Lynn Knippenborg. Uiteindelijk viel de keus van de bondscoach toch op de ervaren opbouwspeelster uit de Achterhoek.

Eindhoven
Donderdagavond om 18:00 treft Nederland poulegenoot Hongarije. Drie dagen later is de return in Eindhoven. Beide landen wisten de eerste twee groepswedstrijden te winnen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie