AALSMEER PAKT LANDSTITEL IN HOL VAN DE LEEUW

Aalsmeer is door een knappe uitoverwinning in Sittard opnieuw landskampioen van Nederland geworden: 24-29. Ook de laatste twee titels in 2018 en 2019 gingen naar de Noord-Hollanders.

Advertentie

Al voor rust pakte Aalsmeer, dat ook twee weken geleden in Sittard zegevierde, de voorsprong. De zesde van linkerhoekspeler en topschutter Donny Vink betekende de 10-13.

Elleboogstoot Bottinga
Even daarvoor werd Tim Bottinga na een vermeende elleboogstoot met rood naar de tribune gestuurd. Jongelingen Don Hartog en Thomas Houtepen vielen goed in. Bij 13-16 klonk het rustsignaal.

In de veertigste minuut tekende Joao Jacob Ramos, verrassende invaller, voor zijn eerste (17-19). Door een rugblessure moest de Portugees de eerste twee finales overslaan. In Sittard kon coach van LIONS Christopher Jauernik Ramos weer even inzetten.

René de Knegt
Met een penaltystop tien minuten voor tijd kon René de Knegt, die meer reddingen maakte dan zijn collega aan de overkant Luuk Hoiting, zich namens de gasten onderscheiden. In de haastige omschakeling bleef LIONS fouten maken. Vaidas Trainavicius zorgde voor het eerste verschil van vijf (22-27) en ontlading bij Aalsmeer.

Uitslagen best-of-three:
LIONS – Aalsmeer 23-27
Aalsmeer – LIONS 22-25
LIONS – Aalsmeer 24-29

Foto: FotoReza

Advertentie