Skip to main content

Afgestudeerde Logtenberg op kantelpunt in carrière

By 24 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

In de slotfase van het duel tussen Sercodak/Dalfsen en Succes Schoonmaak/VOC lag Fabienne Logtenberg vaker op de vloer, dan dat de cirkelspeelster op haar benen stond. Voor even moet de landskampioen de koppositie laten aan de concurrent uit de hoofdstad. 

Advertentie

“Gedurende de wedstrijd wordt de grens bepaald door de ploegen en de beide scheidsrechters”, blikt Logtenberg terug op het met 23-24 verloren topduel. In de laatste minuut werd de 25-jarige lijnspeler hardhandig gevloerd. “Sommige acties waren op het randje, misschien erover. Maar dat hoort bij de sport. Bij zo’n spannend slot gebeuren die dingen. Ik vond het niet onsportief.”

Bouwen richting nacompetitie
Door de verliespartij ziet Dalfsen, dat een abonnement op de landstitel heeft, VOC de koppositie overnemen. “De wedstrijd van zondag lijkt cruciaal”, vertelt de oud-international. “Het geeft je, mocht je de finale halen, een thuisvoordeel. Maar als je kijkt naar vorig jaar, dan is bouwen richting de nacompetitie veel belangrijker.” De ploeg van Peter Portengen ging in 2016 als nummer drie de nacompetitie in en verraste met het zesde landskampioenschap op rij.

“Ieder jaar moeten we bouwen aan een nieuw team”

In negen jaar bij Dalfsen speelde Logtenberg samen met meerdere zilveren Oranjedames. Speelsters als Martine Smeets, Angela Malestein en Kelly Dulfer kwamen uit in het rood van de talentenfabriek uit Overijssel. “Dat is de insteek van Dalfsen: speelsters aantrekken, veel trainingsuren maken en klaargestoomd worden voor het buitenland. Ieder jaar moeten we bouwen aan een nieuw team”, legt de oud-speelster van Overwetering uit.

Advertentie

Trend
Deze zomer raakte Dalfsen sterkhouders Kristy Zimmerman en Yara Nijboer kwijt aan de Bundesliga. Logtenberg ziet steeds jongere talenten neerstrijken in het Oosten. “Dat is een trend die je ziet in de hele eredivisie”, is de cirkelloper bezorgd. “Speelsters vertrekken op jongere leeftijd naar het buitenland, waardoor de gemiddelde leeftijd in de eigen competitie naar beneden gaat. Dat is voor de eredivisie niet goed.”

“Nu komt het moment dat ik een keuze moet gaan maken”

Zelf wees de pas afgestudeerde geneeskunde-studente aanbiedingen uit het buitenland af. “Dat heb ik bewust gedaan”, biecht Logtenberg op. “Ik heb de keuze altijd voor me uit geschoven, want ik wilde eerst afstuderen. Nu komt het moment dat ik een keuze moet gaan maken: spelen in het buitenland of focussen om mijn maatschappelijke carrière.”

Buitenland
Een kantelpunt in de sportloopbaan van de Overijsselse speelster. “Als ik ga, wil ik naar een club waar ik me goed bij voel”, besluit ‘Miss Dalfsen’. “Ik heb altijd handbal gespeeld, omdat ik het leuk vond. Nooit omdat ik per se iets wilde bereiken. Als ik iets wil doen, moet ik het nu doen. Vlak na het afsluiten van m’n studie.” Logtenberg neemt de aankomende periode haar besluit.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    517097 724874Our own chaga mushroom comes with a schokohutige, consistent, charcoal-like arrival, a complete lot of dissimilar to the style with the standard mushroom. Chaga Tincture 171598