Alle ogen in Duitsland gericht op topper, landgenoot negen onderweg?

De Bundesliga bereikt vanavond het kookpunt. De top-2 in Duitsland, loerend op buitenkansjes op de transfermarkt, staat lijnrecht tegenover elkaar.

Advertentie

Om 19:30 treffen SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund elkaar. De thuisploeg voert de ranglijst met 13 punten uit zeven duels aan. De geel-zwarte gasten hebben een wedstrijd en verliespunt minder.

Verrassende komst
SG BBM Bietigheim maakte gisteren de verrassende komst van Danick Snelder (30) bekend. De captain van Oranje komt per direct over van van het Hongaarse Siofok HC en moet de smalle selectie van SG BBM Bietigheim, dat tevens uitkomt in de Champions League, van impulsen voorzien.

Bij Borussia Dortmund staan acht landgenoten onder contract. Een negende is mogelijk op komst. Ook Laura van der Heijden heeft haar contract bij Siofok HC laten ontbinden. De naam van de international is op Wikipedia gelinkt aan Borussia Dortmund.

Laura van der Heijden
Van der Heijden speelde al twee periodes in Duitsland. Tussen 2010 en 2014 droeg de rechteropbouwspeelster van Oranje het groen-wit van VfL Oldenburg. Haar vorige werkgever is met de blik op de speelkalender in Duitsland een pikante: uitgerekend SG BBM Bietigheim.

Met twintig en 19 doelpunten behoren respectievelijk Inger Smits en Kelly Dulfer tot de meest doeltreffende speelsters van Borussia Dortmund. Als de gasten – lijstaanvoerder van vorig seizoen – weten te zegevieren, moet SG BBM Bietigheim de koppositie overdragen aan de opponent.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie