Angola helpt Oranje een handje: Stunt op Slovenië

By 3 december 2019Featured, Oranje, Oranje Dames

De Oranjedames hebben op het WK in Japan hulp uit onverwachtse hoek gekregen. Nederlandse beul Slovenië is op het wereldkampioenschap verslagen door Angola, waardoor de weg voor Oranje richting de hoofdfase vrijer is geworden. 

Advertentie

Waar Oranje weinig moeite kende met Cuba (51-23), struikelde in dezelfde speelronde Slovenië over Angola. Het werd 24-33 voor de Afrikanen. Na de overwinning op Nederland ging Slovenië ook al met ruime cijfers ten onder tegen het nog ongeslagen Noorwegen (20-36).

Door het verrassende resultaat kan concurrent Slovenië in groep A maximaal op zes punten. Nederland heeft vier punten en speelt nog tegen Servië en Noorwegen. Daardoor heeft Oranje in theorie doorgang naar de hoofdfase in eigen hand.

Tussenstand groep A:
1. Noorwegen 2-4 +47
2. Nederland 3-4 +29
3. Servië 2-4 +26
4. Angola 3-2 -5
5. Slovenië 3-2 -19
6. Cuba 3-0 -78

Overig programma in derde speelronde:
Noorwegen – Servië

Een zege op Servië, donderdag 10:00 Nederlandse tijd, is cruciaal. Niet alleen is Nederland twee punten nodig om in de top-3 van poule A te blijven, de eerste drie landen van iedere groep plaatsen zich voor de volgende ronde van het WK, ook telt het onderlinge resultaat zwaar. Een overwinning op een concurrent is zeer waardevol.

Vrijdag
Ook zijn de Nederlandse ogen gericht op het treffen tussen Slovenië en Servië. De partij staat op dezelfde dag gepland als Noorwegen-Nederland. Slovenië-Servië is vrijdagmiddag om 7:00 (Nederlandse tijd). De Oranjedames komen om 12:30 groepshoofd Noorwegen tegen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie