Skip to main content

“Bij Nieuwegein gunt iedereen mij deze stap”

Hij is pas 28 jaar, maar gaat desondanks volgend seizoen zijn debuut maken als hoofdcoach in de eredivisie. Rick Louw zet na drie seizoenen Nieuwegein een volgende stap in zijn trainersloopbaan. De geboren Utrechter tekende in januari een contract bij Alphadeuren/Houten.

Advertentie

Op privé vlak zit Louw nog altijd in een moeilijk periode. Zijn vader en tevens prominent NHV gezicht Reijer Louw overleed eind 2016 aan de gevolgen van kanker. “Het gaat naar omstandigheden goed met mij, maar het is nog altijd zwaar” vertelt Louw. “Zijn overlijden kwam niet onverwachts dus we hebben goed afscheid kunnen nemen. Alles wat we wilde bespreken hebben we besproken en kunnen doen.”

Profiel
“Ik ben al een tijdje actief als talententrainer en ben ook bezig met mijn HT4. Daarbij ben ik ook een jongen uit de regio” vertelt Louw die in het dagelijks leven docent is. “Daarnaast was het voor Houten belangrijk dat ze een trainer wilde die vanuit de visie van het NHV werkt. Ook aan die eis voldeed ik.

Leeftijd 
Louw erkent dat Houten met zijn aanstelling een klein gokje neemt. Met 28 jaar is hij zondermeer een groentje in de wereld van de handbaltrainers. “Bij Nieuwegein ben ik coach van een vriendenteam. Dat zal bij Houten anders zijn. Qua leeftijd scheel ik niet veel met jongens op het veld, maar dat zie ik niet als nadeel. Ik kan mijn voelsprieten eenvoudig uitzetten in de groep en weet wat er leeft.”

Advertentie

“BIJ DE MEESTE STAAT HUN MAATSCHAPPELIJK CARRIERE OP ÉÉN EN HANDBAL OP TWEE”

Bij Nieuwegein werd er door zijn spelers en tevens goede vrienden positief gereageerd op zijn overstap. “Bij Nieuwegein gunt iedereen mij deze stap”, Ze weten dat ik ambitieus ben en dat ik mijn ambities bij Nieuwegein niet zal kunnen realiseren. Bij de meeste staat hun maatschappelijke carrière op één en handbal op twee.”

Periodetitel
Momenteel staat Louw met Nieuwegein op de vierde plaats in de eerste divisie. Het binnenhalen van een periodetitel zou voor de oranjehemden een mooie afsluiting zijn. “We hadden als doelstelling meer wedstrijden te winnen dan te verliezen. Dat is in ieder geval al gelukt. Het binnenhalen van een periodetitel zou zondermeer de kers op de taart zijn voor mij en het team.

Foto: Hanna Koops, Handbal Houten

Advertentie