Bitter laat Bundesliga even beven: Niet FC Barcelona, maar promotiekandidaat

By 15 februari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

De Bundesliga staat door een transfer van international Jogi Bitter even op zijn kop. De ervaren doelman keert na jaren terug bij het ambitieuze HSV. Detail bij de overgang: de Hamburgers spelen nu nog niet op het hoogste niveau in Duitsland.

Advertentie

Een aantal weken geleden liet Bitter al weten niet bij TVB 1989 Stuttgart te gaan verlengen. Daarmee kwam de geruchtenstroom rond de 38-jarige goalie op gang. Al snel kwam de naam van tweede Bundesliga-club HSV als een van de geïnteresseerde teams naar boven drijven.

Tussen 2007 en 2016 stond Bitter al onder de lat in Hamburg. Met HSV won hij in het seizoen 2012/2013 zelfs de Champions League. Door financiële problemen moest de topclub van weleer in de derde Bundesliga een herstart maken. Bitter besloot naar Stuttgart te vertrekken waar hij onder meer drie seizoenen lang met Oranjeheer Bobby Schagen speelde.

Na vijf jaar gaat de keeper van de Duitse nationale ploeg weer het tenue van zijn oude liefde dragen. Bitter heeft namelijk tot en met liefst 2026 bij het ambitieuze HSV getekend. Daarmee laat de gewilde goalie onder meer Champions League-club FC Barcelona in de kou staan.

Advertentie

Plekje van Møller
De Spanjaarden wilden Bitter dolgraag inlijven. FC Barcelona is op zoek naar een vervanger voor de Deen Kevin Møller. Collega uit Noorwegen Torbjørn Bergerud gaat naar GOG en maakt bij SG Flensburg-Handewitt plaats voor Møller. Bitter wordt niet de nieuwe teamgenoot van Gonzalo Perez de Vargas.

Bij HSV gaat Bitter weer een duo vormen met Jens Vortmann. In het seizoen 2015/2016 speelden de aangetrokken doelmannen al samen bij de Noord-Duitse club. Vortmann is al eigendom van de Hamburgers die nog dit seizoen terug willen keren naar de sterkste clubcompetitie van de wereld.

De top-2
Vorige week maakte HSV de transfer van Vortmann bekend. De Duitser laat competitiegenoot Wilhelmshavener achter en moet de rood-blauwen aan promotie helpen. HSV staat met een punt meer dan VfL Gummersbach eerste, de runner-up heeft nog een partij te goed.

De top-2 van de tweede Bundesliga speelt na de zomer op het hoogste niveau. Het gat tussen de aanstaande club van Bitter en de nummer drie op de ranglijst TuS N-Lübbecke is reeds vijf punten. Daarmee lijkt volgend seizoen de droom van Bitter, met HSV weer uitkomen in de Bundesliga, werkelijkheid te worden en zit de lijstaanvoerder van de tweede competitie in Duitsland meer dan gebakken.

Foto: Jens Körner

Advertentie