Blessure Groot valt mee: “Alles is in orde”

By 11 juni 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

De schouderblessure die Nycke Groot (33) vorig bekerweekend in Denemarken heeft opgelopen valt mee. Dat meldt de NOS.

Advertentie

De spelmaakster moest in de gewonnen finale tegen Nykøbing met een blessure naar de kant. Groot maakte het feestje van Odense, de club pakte de dubbel, met een mitella om mee.

Op Papendal waar Oranje de voorbereiding op de Spelen is gestart weet bondscoach Manu Mayonnade te melden dat er niets kapot is. “Alles is in orde”, vertelt de Fransman.

25 juli
“Ze is al bij ons geweest voor een medische check en ze heeft niets gebroken in haar schouder. Met een paar dagen rust kan ze de training oppakken”, legt Mayonnade uit.

Onlangs stelde Groot zich na de blessure van Estavana Polman weer beschikbaar voor de nationale ploeg. Op 25 juli opent Nederland de Olympische Spelen in Tokio tegen het thuisland. In januari 2019 besloot Groot, bezig aan haar laatste maanden als prof, nog te stoppen.

Advertentie

“Ik heb veel gesproken met Nycke en we hebben een deal gesloten”, besluit de bondscoach. “Zij wil graag erbij zijn en weer trainen met het team, maar als het niet gaat zoals zij wil dan stopt ze. Hetzelfde geldt voor mij. Het betekent dat we elke dag bekijken hoe het gaat. Ik weet op dit moment dus ook niet of ze erbij is in Tokio.”

Ook Smits en Amega
Na het uitvallen van Polman, de kans dat ze de Spelen haalt is slechts twee procent, moest Mayonnade op zoek naar nieuwe aanvalsleiders. Naast Groot zijn ook Inger Smits en Delaila Amega opties op de midden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie