Skip to main content

Bond breekt contract van Olsson open

By 9 november 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het contract van bondscoach van de Oranjemannen Staffan Olsson (59) is opengebroken en tot en met september 2026 verlengd.

Advertentie

De vorige verbintenis van de Zweed liep in september 2024 af. Olsson staat sinds de herfst van 2022 voor de groep en eindigde op het WK afgelopen januari op een veertiende plaats.

“Ik heb een heel mooi eerste jaar gehad met de ploeg en kijk er erg naar uit om de komende jaren de samenwerking met de bond en het team voor te zetten”, aldus Olsson over de contractverlenging. “Ik ben ervan overtuigd dat we dichter naar de top kunnen groeien.”

Jeroen Bijl
Technisch directeur van de bond Jeroen Bijl: “Met deze verlenging waarborgen wij de continuïteit van het team. Staffan Olsson weet met zijn staat van dienst wat er nodig is om de wereldtop te bereiken. Gezien zijn internationale ervaring als trainer en speler is hij de aangewezen man om de ploeg de komende jaren naar de top te leiden.”

“We willen aan elk eindtoernooi deelnemen”, deelt de Zweedsde bondscoach over het doel van de nationale ploeg. “Voor de ontwikkeling van het team is het belangrijk dat ze ervaring opdoen op grote toernooien en oefenwedstrijden spelen op hoog niveau zoals in de Golden League. Om dichter bij de toplanden te komen, zullen de volgende stappen steeds moeilijker worden.”

EK in Duitsland
Begin 2024 laat Olsson zich met Oranje zien op het Europees kampioenschap in Duitsland. In de groepsfase komt Nederland Zweden, Bosnië en Georgië tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie