Boomhouwer slaat in slotseconde toe

International Jeffrey Boomhouwer (32) heeft Bergischer HC in het thuisduel met Frisch Auf Göppingen in de slotseconde aan twee punten geholpen.

Advertentie

De gasten maakten drie tellen voor het einde gelijk. In de snelle tegenaanval waar Bergischer HC nog mee op de proppen kwam werd Boomhouwer gevonden. Vanuit de linkerhoek tekende hij in de zoemer voor de 29-28.

Mark Bult
Het was de derde van Boomhouwer in het Bundesliga-duel waar het bij rust nog 15-12 voor Bergischer HC stond. Door de krappe overwinning klimt de club van de reddende flankspeler van Oranje naar de tiende plaats in Duitsland.

Het SG Flensburg-Handewit van assistent Mark Bult is op één punt van koploper THW Kiel gekomen. De kampioenskandidaat rekende gisteravond af met de nummer drie op de ranglijst SC Magdeburg: 33-30. Bij rust stond het nog 13-16 voor de gasten.

Final4
In Duitsland gaat de focus op de Final4 van de Duitse beker van 2020. Het Nederlands getinte TBV Lemgo neemt het vanmiddag om 17:00 op tegen favoriet THW Kiel. De andere halve finale gaat tussen MT Melsungen, waar Arjan Haenen op de bank zit, en TSV Hannover-Burgdorf.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie