Borussia Dortmund blijft ongenaakbaar, Kooij op schot

By 18 februari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

Waar Borussia Dortmund in de Champions League slechts mondjesmaat punten pakt, zijn de geel-blauwen in Duitsland ongenaakbaar.

Advertentie

Gisteravond boekte Borussia Dortmund tegen HSG Bensheim/Auerbach de zeventiende competitiezege: 28-38. Met liefst 34 punten gaan Kelly Dulfer en consorten fier aan kop in de Bundesliga.

In eigen huis kon ook HSG Bensheim/Auerbach de lijstaanvoerder niet doen wankelen. Bij rust was het verschil al groot: 15-23. Kelly Vollebregt (7 doelpunten) en Inger Smits (6) waren net als afgelopen weekend in Europa tegen Odense HC samen goed voor dertien treffers voor Borussia Dortmund.

Acht punten
Aan de overkant miste Sarah Dekker, onderdeel van de 34-koppige voorselectie van bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade, geen schot: vier uit vier. Ook landgenoten Dulfer (4), Merel Freriks, Laura van der Heijden (beide 3), Sarah van Gulik (2) en Tessa van Zijl werkten zich op het scoreformulier.

Advertentie

Zo konden er tijdens het Bundesliga-treffen dertig Nederlandse goals genoteerd worden. Het gat tussen Borussia Dortmund en runner-up TuS Metzingen, dat twee duels meer dan SG BBM Bietigheim heeft gespeeld, is acht punten.

HSG Blomberg-Lippe
In dezelfde speelronde heeft HSG Blomberg-Lippe het subtopduel van Neckarsulmer SU, vijfde in de Bundesliga, weten te winnen: 30-29. Viervoudig doelpuntenmaker Nathalie Hendrikse (29-28) en Lynn Knippenborg (laatste treffer) zorgden nog voor hoop voor de gasten.

Na zestig minuten bleven de punten bij de nummer vier van de ranglijst: het HSG Blomberg-Lippe van Myrthe Schoenaker en Isabelle Jongenelen. Met zeven goals werd cirkelspeelster Jill Kooij, voor het eerst opgeroepen door Mayonnade, de meest productieve landgenoot.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie