Borussia Dortmund is op tijd wakker

Één helft heeft HSG Bensheim/Auerbach kampioenskandidaat Borussia Dortmund laten wankelen, maar de geel-zwarten waren gisteravond op tijd wakker in de Bundesliga: 33-27.

Bij 1-4, 5-9 en 14-15 bij rust leek een stunt van de gasten in de maak. Bij HSG Bensheim/Auerbach kwam onder meer Myrthe Schoenaker zes keer tot scoren.

Na de pauze stelde Borussia Dortmund snel orde op zaken. Oranjedames Laura van der Heijden (foto), gisteravond goed voor zeven doelpunten, en Merel Freriks tilden de score naar 22-18.

Acht punten
Onder de lat van de huidige nummer twee van Duitsland kwam Yara ten Holte tot tien stops (28 procent). De goalie kende een uitstekend interlandweekend met het Nederlands team. Op zaterdag tegen Duitsland werd Ten Holte de uitblinker van Oranje.

Het gat tussen koploper SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund is nog acht punten. De runner-up heeft twee wedstrijden minder gespeeld. SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund komen elkaar in het slot van de competitie nog tegen.

VfL Oldenburg
Het VfL Oldenburg van Isabelle Jongenelen en Marloes Hoitzing heeft wel voor een verrassing weten te zorgen. Uit bij hoogvlieger TuS Metzingen pikten de bezoekers twee punten op: 20-25 (12-16). Namens de thuisploeg scoorde Britt van der Baan, na de zomer bij FRISCH AUF Göppingen onder contract, twee keer.