Bottinga wil zich ook weer met de Belgen meten

By 2 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, BENE-league, Competities, Voorpagina

Na het winnen van de HandbalNL League gaan Tim Bottinga (27) en Aalsmeer zich vanaf zaterdag ook weer meten met de Belgische top. “De BENE-League wordt steeds aantrekkelijker.”

Advertentie

In de finale om de landstitel in juni rekende Aalsmeer in het laatste duel af met LIONS. “Nu gaan we ook weer ploegen als Achilles Bocholt en Visé tegenkomen. Meer onbekende tegenstanders. Ja, ik zie daar wel naar uit”, geeft Bottinga toe. 

Op de linkeropbouw is Bottinga in Noord-Holland al jaren een belangrijke kracht. “Ik zit hier bij Aalsmeer op m’n plek. Een aantal jaar geleden kon ik naar Qatar, maar dat ging niet door”, biecht hij op. “Ik vind het niet interessant om voor tweeduizend euro in de tweede Bundesliga te spelen. Dan is spelen in de top van Nederland en België een uitkomst.”

Aandacht voor jeugdopleiding
“Jerry gaat via deze competitie naar Kadetten Schaffhausen. De BENE-League wordt steeds aantrekkelijker”, vindt Bottinga. “Het is gaaf dat een speler als Bartek Konitz naar Neerpelt gaat. Dat zegt toch iets. Je kunt je wekelijks meten met goede ploegen. Tijdens slechts een aantal wedstrijden weet je dat je – als je, je normale niveau haalt – gaat winnen.

Advertentie

Bottinga wordt in november vader en hoopt bij Aalsmeer nog een aantal prijzen binnen te halen. “Het is mooi, zo. Ik weet wat ik kan. Dat is ook een kwaliteit. Daarbij heeft Aalsmeer de zaakjes goed op orde. Er is veel aandacht voor de jeugdopleiding en dat werkt. Jongens als Don Hartog, Jake Honig – hij is nieuw en doet het goed – en Destin van Dijk staan op links in de rij.”

Op rechts heeft Aalsmeer ingeleverd. Tobias Marx, Marwin van Offeren en Bart Mik hebben de landskampioen verlaten. “Zonde en dat moeten we zien op te vangen. Er wordt bij Aalsmeer in de breedte geïnvesteerd”, vertelt Bottinga. “Vorige week zijn we op trainingskamp naar Denemarken geweest en dan nemen we de hele trainingsgroep mee. Geef de jongens die eraan komen een paar jaar.”

Quintus
Ook Luka Furth (WHC/Hercules) en Calvin van der Scheer (E&O) zijn nieuw in het zwart-goud. Een toptransfer is bij Aalsmeer uitgebleven. Bottinga daar over: “De kern is gebleven. Dat is misschien nog wel belangrijker. Kijk alleen al wat je verdedigend met Castien, Benghanem en Michielsen kunt neerzetten.”

Aalsmeer opent de BENE-League tegen promovendus Quintus. “In 2019 verslikten we ons in de eerste speelronde in Houten. Dat moet ons niet weer gebeuren. Stiekem was ik graag tegen een concurrent begonnen”, is Bottinga eerlijk. “We krijgen onze portie nog wel. Ik hoop dat we lang mee kunnen doen om de titel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit bij Bocholt of Visé, win daar maar eens van!”

Foto: FotoReza

Advertentie