Skip to main content

Burn-outklachten houden Duijndam aan de kant

Door burn-outklachten keert Rinka Duijndam (24) nog even niet terug binnen de lijnen. Dat deelt de doelvrouw van Thüringer HC op haar Instagram-account.

Advertentie

“De afgelopen twee jaar zijn zowel privé als sportief zwaar voor me geweest. Ik heb mezelf zo ver als ik kon gepusht om mijn dromen waar te kunnen maken. Het doet pijn om te voelen hoe angst, verdriet en onmacht langzaam de baas geworden zijn in mijn lichaam”, vertelt Duijndam.

In maart
De goalie komt de komende tijd niet in actie en zal ook tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjedames in maart tegen Duitsland ontbreken. In december 2021 nam Duijndam nog voor de start van het WK in Spanje het vliegtuig naar huis.

Met het bericht op social media doorbreekt Duijndam de stilte: “De afgelopen twee maanden heb ik geprobeerd mezelf rust te gunnen in de hoop dat ik nu wel weer lachend op het veld zou staan. Mijn gezondheid heeft prioriteit.”

Bundesliga
Zo gaat de Bundesliga verder zonder Duijndam. Afgelopen zomer maakte de blondine de overstap van Borussia Dortmund naar Thüringer HC.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie