Skip to main content

CSM Bucuresti en Smeets steviger aan de leiding in Roemenië

By 20 februari 2021Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

CSM Bucuresti heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Roemeense titel. Op bezoek bij concurrent SCM Ramnicu Valcea trokken Martine Smeets (30) en consorten aan het langste eind.

Advertentie

Op vreemde bodem wist CSM Bucuresti, waar veel draait om linkeropbouwer Cristina Neagu, donderdagavond de competitiegenoot na een nipte voorsprong bij rust (9-11) te kloppen. Het werd 22-27 voor de gasten.

Door de overwinning op SCM Ramnicu Valcea, tevens de horde voor CSM Bucuresti in de achtste finale van de Champions League, blijft de ploeg van Smeets koploper in Roemenië. Na tien duels heeft CSM Bucuresti het maximaal aantal punten: tien.

De thuisploeg is afgezakt naar de derde plaats op de ranglijst. In het weekend van 6 en 7 maart komen beide topploegen van Roemenië elkaar weer tegen. Dan in het kader van de Champions League.

Mogelijk meldt Smeets zich een week later weer in eigen land voor de start van de voorbereiding van de Oranjedames op de Spelen in Tokyo. De Overijsselse is een van de drie opgeroepen linkerhoekspeelsters in de voorselectie van bondscoach Manu Mayonnade.

Op het afgelopen EK in Denemarken vormde Smeets een koppel op de flank met Bo van Wetering. Ook Zoë Sprengers van TSV Bayer 04 Leverkusen is in de race voor een plek in de ploeg voor het eindtoernooi in Japan dat in juli op de planning staat.

Advertentie