De Tokio Tapes #4: Kay Smits: ‘Het zelfvertrouwen krijgt na zo’n opening een ontzettende dreun’

By 5 augustus 2021Voorpagina

Met international Kay Smits, ook broertje van, wordt de uitschakeling van Oranje op de Spelen besproken. De rechteropbouwer van SC Magdeburg heeft met pijn naar de verloren kwartfinale (32-22) gekeken.

Advertentie

“Met twijfel moet je in drie kwartier nog negen doelpunten inhalen. Dat is zo ontzettend lastig.” Smits is helder: na de groepsfase had niemand dit verwacht en de partij tegen Frankrijk was een lijdensweg.

In de eerste week van het toernooi in Tokio heeft de Oranjeheer nog erg van de nationale ploeg genoten. In het bijzonder van zijn zus Inger Smits die tegen Europees kampioen Noorwegen negen keer scoorde. “Hier heeft ze zo hard voor gewerkt. Bij Dortmund liet ze het al zien en dit toernooi kwam het er bij het Nederlands team eindelijk uit.”

In de vierde De Tokio Tapes zijn ook Nikita van der Vliet, Nycke Groot en sidekick van Spielmacher – de andere podcast van Handbal Inside – Bobby Schagen te horen. Eerstgenoemde moest met een rugblessure afhaken bij Oranje en steekt haar teamgenoten vanuit Denemarken een hart onder de riem.

In de slotminuten van de audioshow vertelt gast Smits over zijn transfer naar SC Magdeburg. “Ik wil mezelf minder tijd geven dan in Denemarken om hier in de Bundesliga belangrijk te zijn”, klinkt het stellig. 

Advertentie