Skip to main content

Deense oud-professional wordt assistent bij E&O

By 23 juni 2020juni 24th, 2020Eredivisie, Voorpagina

De Deense oud-professional Henrik Bergholt (54) wordt de assistent van Annelies Smeets bij eredivisionist E&O.

Advertentie

Bergholt heeft als cirkelspeler een rijk verleden bij Skjern Handball uit Denemarken. Hij speelde in de Champions League en maakte rond de eeuwwisseling zelfs zijn opwachting in de nationale ploeg van zijn thuisland. De bijnaam van Bergholt luidde destijds ‘The Smiling Killer’.

De vriendin van Bergholt komt in Drenthe te werken waardoor het contact met E&O, via Harrie Weerman, op gang is gekomen. De Deen wordt de assistent van Smeets die Freek Gielen bij de Emmenaren opvolgt.

Tweede divisie
Daarnaast neemt Bergholt, die in Denemarken reeds ervaring als trainer heeft opgedaan, de opleidingsploeg van E&O onder zijn hoede. Het tweede team van de groen-witten is actief in de tweede divisie.

In de lente heeft E&O Bjorn Brachten en Dennis Vesters zien vertrekken naar Houten. Drie spelers zijn aangesloten bij de formatie van Smeets: Peter Woelders, Emiel Wehkamp en Jim Zengerink. Het drietal maakt een gretige indruk.

Zand
Sinds mei traint E&O onder de nieuwe hoofdtrainer op het zand in het nabijgelegen dorp Barger-Compascuum. In juli krijgt de selectie enkele weken vrijaf waarna de voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen wordt gestart. Net als alle andere topploegen volgt de Drentse club de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en de competitiestart met veel interesse.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie