Skip to main content

Denemarken: Molenaar en co kloppen hoogvlieger, uitzege Rompen

In speelronde vier van de Deense eredivisie heeft København Håndbold voor een verrassing gezorgd door Champions League-club Ikast Håndbold te verslaan. Het werd gisteravond 30-29 (15-13).

Advertentie

De beslissing in Kopenhagen viel in de slotseconde. Daarvoor had landgenoot Kim Molenaar (foto) al drie doelpunten voor København Håndbold gemaakt. Ook doelvrouw Bianca Schanssema behoorde tot de wedstrijdselectie van de Deense middenmoter, maar kwam met Ikast Håndbold op bezoek nog niet in actie.

Vijf stops
Tevens twee punten voor Claudia Rompen en Viborg HK. Met de Limburgse een helft onder de lat bleven de bezoekers Skanderborg Håndbold net voor: 28-29. Rompen, in de zomer overgekomen van Horsens, maakte vijf stops (29 procent).

Ook een overwinning op vreemde bodem voor koploper Odense Håndbold. Met een sterke Dione Housheer op rechteropbouw, goed voor acht treffers en drie assists, rekende de gasten af met Nykøbing Håndbold: 22-30. Nikita van der Vliet scoorde een keer tegen haar voormalige werkgever.

26-koppige voorselectie
De cirkelspeelster behoort net als Housheer, Schanssema en Molenaar tot de 26-koppige voorselectie van Oranje. Eind deze maand brengt bondscoach Per Johansson de groep terug. Nederland speelt in oktober twee EK-kwalificatieduels.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie