Deze 20 landgenoten azen op een kwartfinaleplaats in de Champions League

By 4 maart 2021maart 6th, 2021Buitenland, Featured, Oranje, Oranje Dames

Dit weekend beginnen de achtste finales van de Champions League. Deze 20 landgenoten azen op een kwartfinaleplaats.

Advertentie

International Martine Smeets blijft met CSM Bucuresti twee keer in eigen land. Met SCM Ramnicu Valcea treft de linkerhoekspeelster een Roemeense competitiegenoot. CSM Bucuresti begint zaterdagmiddag op vijandelijk terrein.

Harma van Kreij, die als reserve mee mocht naar het afgelopen EK en in Denemarken voor Oranje debuteerde, kan de borst nat maken. RK Krim Mercator treft het Russische CSKA dat in de poulefase van het kampioenenbal indruk wist te maken. Het tweeluik start in Slovenië.

Programma zaterdag:
16:00 SCM Ramnicu Valcea – CSM Bucuresti
16:00 RK Krim Mercator – CSKA
18:00 HC Podravka Vegeta – Rostov-Don

Ook een pittige opdracht voor het SG BBM Bietigheim van de geblesseerde Danick Snelder. De lijnspeelster van Oranje opent in eigen huis tegen de titelhouder van de Champions League: Györ. Met haar oude werkgevers uit Hongarije Siofok HC en Ferencvaros speelde Snelder al vaak tegen de grootmacht in het wit-groen.

Advertentie

Liefst twaalf
Borussia Dortmund – Metz Handball is de meest Nederlands getinte partij bij de laatste zestien. Liefst twaalf landgenoten kunnen binnen de lijnen komen: negen bij de Duitsers en Debbie Bont, Ailly Luciano en de teruggekeerde Yvette Broch bij de formatie van bondscoach van de nationale ploeg Manu Mayonnade.

Estavana Polman is op de weg terug van een zware knieblessure en ontbreekt nog bij Team Esbjerg. De Deense rood-witten openen de volgende ronde van het kampioenenbal op eigen parket tegen Brest Bretagne. Volgende week is de return in Frankrijk.

Zondagavond om 18:00
Ook zondagmiddag om 16:00: Buducnost tegen het Ferencvaros van Angela Malestein. De showmaker van de Oranjedames komt eerst in actie in Montenegro. De tweede wedstrijd is in het onderkomen van de Hongaren.

In het laatste duel van het eerste speelweekend in de achtste finale komen Nycke Groot, Lois Abbingh en Tess Wester in actie. Zondagavond om 18:00 treedt Odense HC, koploper in de Deense eredivisie, in Noorwegen aan tegen Vipers Kristiansand. De thuisploeg is regerend landskampioen van Noorwegen.

Programma zondag:
14:00 SG BBM Bietigheim – Györ
14:00 Borussia Dortmund – Metz Handball
16:00 Team Esbjerg – Brest Bretagne
16:00 Buducnost – Ferencvaros
18:00 Vipers Kristiansand – Odense HC

Alle partijen zijn live te zien op internet. Schakel zaterdag en zondag in op EHF TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie