Skip to main content

Dit zijn de kwartfinalisten op het WK in Spanje

By 14 december 2021Voorpagina

Nederland ligt eruit. Dit zijn de kwartfinalisten van het WK in Spanje.

Advertentie

In hoofdgroep één is Frankrijk met tien punten eerste geworden. In een rechtstreeks duel was de Olympisch kampioen te sterk voor runner-up Rusland: 28-33 (12-17). Allison Pineau en Paulette Foppa maakten er gisteravond ieder vijf.

Met zeven punten, evenveel als Oranje, gaat Rusland als nummer twee van de poule door. Nummer drie Servië ligt uit het wereldkampioenschap.

Als runner-up van de hoofdgroep van Nederland moet Zweden het morgenavond opnemen tegen Frankrijk. Groepshoofd Noorwegen, dat met 34-37 te sterk was voor de Oranjedames, moet voor een plekje bij de laatste vier langs Rusland.

Denemarken is het beste land van hoofdgroep drie. Door nummer twee Duitsland met liefst 32-16 te kloppen gaan de Noord-Europeanen ongeslagen verder. In de kwartfinale wordt de nummer twee van hoofdgroep vier getroffen: Brazilië.

De laatste partij in de kwartfinale is Duitsland – Spanje. Laatstgenoemd land bereikte in 2019 in Kumamoto de finale, maar werd door Nederland verslagen. Op eigen grond krijgt Spanje, dat nog geen WK-wedstrijd verloren heeft, een herkansing.

Programma kwartfinale dinsdag 14 december:
17:30 Denemarken – Brazilië
20:30 Spanje – Duitsland

Programma kwartfinale woensdag 15 december:
… Frankrijk – Zweden
… Noorwegen – Rusland

Foto: IHF

Advertentie