Skip to main content

Drie landen nog ongeslagen op EK

By 21 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Drie landen zijn op het EK in Hongarije en Slowakije nog ongeslagen. Naast groepsgenoten van Oranje Frankrijk en Denemarken heeft ook titelhouder Spanje op het eindtoernooi nog niet verloren.

Advertentie

Olympisch kampioen Frankrijk boekte gisteravond EK-zege nummer vier. In Boedapest was Oranje met 34-24 te klos. Frankrijk heeft in hoofdgroep 1 evenveel punten als Denemarken: vier. Nederland staat met nul punten op de vijfde plek.

Gidsel en Møller
Wereldkampioen Denemarken bezorgde IJsland, waar Bjarki Elisson en Aron Palmarsson door een positieve test ontbreken, de eerste nederlaag op het EK: 28-24 (17-14). Mathias Gidsel (negen uit tien) en goalie Kevin Møller (veertien stops, 51 procent) maakten tegen de groepsgenoot van het Nederlands team het verschil.

In hoofdgroep 2 is voor Spanje de weg vrij naar de halve finale. Na de 23-29 zege op Duitsland nemen de Zuid-Europeanen het vanavond op tegen Polen. De tweede plaats in de poule is voor Noorwegen dat door nummer drie Zweden op de huid wordt gezeten.

Over negen dagen
De top-2 van iedere hoofdgroep is voor de laatste vier van het EK geplaatst. Over negen dagen is de eindstrijd van het Europees kampioenschap in Boedapest.

Foto: FotoReza

Advertentie