Dromen Van der Linden zijn weer aangewakkerd

Een dik jaar geleden vond doelvrouw Lieke van der Linden (20) pas laat onderdak bij eredivisionist Borhave. Nu traint de oud-jeugdinternational bij SG BBM Bietigheim mee en ze mocht afgelopen weekend zelfs de Supercup vasthouden. 

Advertentie

Als product van de HandbalAcademie ging Van der Linden een aantal maanden geleden op proef bij SG BBM Bietigheim. Zonder al te veel verwachtingen, maar vooral veel zin. “Alleen al een supervette ervaring”, vertelt de jonge Utrechtse. Ze viel bij hoofdcoach van de Bundesliga-club Markus Gaugisch in de smaak en het kwam tot een deal.

“Ik ben derde keeper van het eerste, train volledig met hen mee en speel mijn wedstrijden in de opleidingsploeg”, legt Van der Linden meteen de constructie uit. “Je weet gedurende een seizoen nooit hoe het loopt. Bij een blessure schuif ik op. Afgelopen weekend stond ik tijdens de gewonnen Supercup-wedstrijd op het formulier. Ik hoop dat ik op kan vallen.”

Veel speelminuten in de voorbereiding
Over de grens in Duitsland is de eerste hoofdprijs naar SG BBM Bietigheim gegaan. De runner-up van de Bundesliga maakte korte metten met landskampioen Borussia Dortmund. Onder meer door acht doelpunten van Kelly Dulfer werd het 21-31 voor de gasten.

Advertentie

In 2020 ruilde Van der Linden Voorwaarts uit Twello in voor Borhave. Pas laat vond ze in Borne onderdak. Nu staat ze dagelijks op de vloer met Inger Smits, Danick Snelder en topschutter Dulfer. “Moeilijk te geloven dat het zo loopt. Toen de Spelen nog bezig waren was ik lange tijd de enige keepster bij de ploeg. Ik heb al veel speelminuten voor SG BBM Bietigheim mogen maken. Dat had ik een jaar geleden niet durven denken.”

Enorme kick
Van der Linden droomt weer. “Ik zie het als een heel mooie tussenstap”, vertelt ze. “Op de trainingen kan ik veel leren. Mijn concurrenten hebben onwijs veel zelfvertrouwen. Dat komt ook door de ervaring die ze hebben. Ik hoop dat met de jaren ook te krijgen. In de Bundesliga wil ik op den duur een vaste waarde worden.”

“Ik heb altijd gedroomd van het spelen in Oranje. Als je bij Borhave speelt lijkt dat geen realistisch doel. Door de kans in Bietigheim kom ik weer een beetje dichterbij”, glimt Van der Linden. “Dat geeft een enorme kick.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie