Skip to main content

Duitsland strikt Groener als bondscoach

By 14 oktober 2017Duitsland, Voorpagina

Henk Groener wordt in het nieuwe jaar de bondscoach van de nationale damesploeg van Duitsland. De oefenmeester tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020.

Advertentie

Na een jaar afwezigheid keert Groener terug in de handbalwereld. Met de Oranjedames boekte de 57-jarige trainer/coach ontzettend veel succes. Zo eindigde de ploeg op de vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en behaalde het in 2015 de WK-finale.

Biegler
Vanaf 2018 staat Groener aan het roer van de rivaal van Nederland. Op het aanstaande WK zijn Nederland en Duitsland ingedeeld in poule D. Het eindtoernooi betekent het laatste kunststukje van huidige bondscoach Biegler.

Twijfel
In de tweede editie van het Handbal Inside Magazine liet een eerlijke Groener weten te twijfelen aan een terugkeer in de handbalwereld. Na zeven succesvolle jaren bij de Oranjedames moest hij in 2016 plaats maken voor de gewilde impuls in de vorm van Helle Thomsen. Met de aanstaande klus over de grens is de rustige hoofdcoach gezwicht voor een kakelverse uitdaging.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie