Skip to main content

Eredivisie: Degradatiekraker in Almere, kampioenskandidaten spelen uit

De eenentwintigste speelronde in de eredivisie staat in teken van de degradatiekraker tussen Havas en PSV. De kampioenskandidaten spelen uit.

Advertentie

In Almere treffen de nummer voorlaatst en hekkensluiter elkaar. Thuisploeg Havas heeft zes punten terwijl nieuwkomer PSV er acht heeft. Na dertig speelrondes degradeert alleen de nummer laatst rechtstreeks naar de eerste divisie.

12 november 2022
Afgelopen weekend scoorde Havas een punt in Rotterdam. Tegen Feyenoord Handbal werd het 29-29. Na een verrassende competitiestart wachten de bezoekers uit Eindhoven als sinds 12 november 2022, toen er met 21-22 werd gewonnen van Volendam 2, op een voltreffer.

De top-3 speelt zaterdagavond uit. Koploper Houten gaat op bezoek bij promovendus Vrone/Berdos. Tegelijkertijd reist BFC, de nummer drie op de ranglijst, af naar Den Haag voor de confrontatie met laagvlieger EHC.

Zondagmiddag
Nummer vier Quintus speelt op zondagmiddag. In Panningen komt de formatie van hoofdtrainer Ruben Schelbert, die in de zomer wordt opgevolgd door Neso Saponjic, de reserves van Bevo tegen.

Programma eredivisie:
Hellas – Dynamico
Vrone/Berdos – Houten
Havas – PSV
DFS Arnhem – Volendam 2
EHC – BFC
E&O – Feyenoord Handbal
WHC/Hercules – Aalsmeer 2
Bevo 2 – Quintus

Foto: FotoReza

Advertentie