Skip to main content

Final4 komt dichterbij voor LIONS

By 14 februari 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Bij 17-20 achter leek LIONS de tweede competitienederlaag op rij in Sittard te moeten slikken, maar zover kwam het tegen Tongeren niet. Door de 31-27 overwinning komt de Final4 van de BENE-League weer een beetje dichterbij voor de Zuid-Limburgers.

Advertentie

In de eerste seizoenshelft bleef LIONS heel lang ongeslagen. Door blessures en pijntjes bij onder meer Joao Jacob Ramos, Jonas Dell en Joris Baart is de formatie van Christopher Jauernik te raken gebleken.

Robin Leunissen
Tongeren had zaterdagavond lange tijd het betere van het spel. Na rust kwam LIONS, waar Luuk Hoiting inviel onder de lat, bij. Door acht doelpunten van jongeling Robin Leunissen (foto) bleven de twee punten na het verlies vorige week tegen koploper Achilles Bocholt dit keer wel in Sittard.

LIONS blijft derde. Het verschil met runner-up Sporting Pelt is met een wedstrijd minder gespeeld te hebben twee punten: 25 om 27. Achilles Bocholt staat met nog vier speelrondes en wat inhaalwedstrijden te gaan aan de leiding.

19/20 maart
Na 22 speelrondes plaatst de top-4 van de BENE-League zich voor het finaleweekend. De Final4 vindt in het weekend van 19/20 maart plaats.

Uitslagen BENE-League:
Volendam – Quintus 25-23
Bevo – Aalsmeer 29-32
LIONS – Tongeren 31-27
Sporting Pelt – Initia Hasselt 35-18
Achilles Bocholt – Hurry-Up 36-25
Visé – AtomiX 40-28

Lees ook: Aalsmeer recht rug in Panningen

Foto: FotoReza

Advertentie