Geen coronavaccin: Duits toptalent mist EK

By 16 december 2021Voorpagina

Op het EK voor mannen in januari zal Duitsland het moeten doen zonder toptalent Juri Knorr. De middenopbouwer is niet gevaccineerd en mag daardoor niet deelnemen aan het toernooi. ‘’Ik betreur deze regel zeer.’’

Advertentie

Op het EK in Hongarije en Slowakije geldt de 2G-regel waardoor alleen gevaccineerde of genezen spelers mogen deelnemen. Knorr, uitkomend voor Rhein-Neckar Löwen, wil zich nog niet laten vaccineren en zal daarom niet meereizen met de nationale ploeg.

In de Duitse media laat de 21-jarige Knorr weten zeker geen corona-ontkenner te zijn. ‘’Corona heeft mij een jaar geleden hard getroffen, harder dan andere mensen van mijn leeftijd. Ik neem het virus daarom zeer serieus.’’ Omdat de infectie van Knorr langer dan zes maanden geleden is telt hij niet meer als genezen. 

Immuunsysteem
In plaats van een boostervaccinatie vertrouwt Knorr op zijn eigen lichaam: ’’Ik vertrouw op studies die uitwijzen dat mijn immuunsysteem op een natuurlijke wijze langer dan zes maanden standhoudt. Ik laat mij regelmatig testen op antilichamen. Mocht duidelijk worden dat ik mijn natuurlijke immuniteit verlies, dan zal ik gaan nadenken over een vaccin’’, aldus de Duitser.

Net als op het WK voor vrouwen kunnen bij het EK alleen gevaccineerde of in de afgelopen 180 dagen genezen spelers deelnemen. Ook zullen de spelers iedere twee dagen een PCR-test moeten afleggen. Eerder liet Yvette Broch de Olympische Spelen al schieten, omdat zij zich niet wil laten vaccineren.

Foto: IHF

Advertentie