Geen finale voor PSG en Steins

International Luc Steins (25) is niet de eerste Nederlander in de finale van de Champions League. Bij de laatste vier was het een knokkend Aalborg Håndbold dat PSG vanmiddag in het slotkwartier verrassend wist te kloppen: 33-35 (15-13).

Twaalf minuten voor tijd maakte de Deense opponent voor het eerst gelijk (24-24). Doelman van Aalborg Håndbold Simon Gade was aan het eind beslissend. PSG zakte door de hoeven.

Voor de pauze stond de kampioen van Frankrijk, waar Nedim Remili er zeven maakte, nog vier doelpunten voor (11-7). Ook Steins speelde in de eerste helft in Keulen sterk. Hij kwam in de halve finale van het kampioenenbal tot vier goals.

Voor het eerst sinds 2012 stond er weer een landgenoot in de Final4 van de Champions League. In dat jaar strandde ook Mark Bult in dienst van Füchse Berlin al voor de finale.

Topschutter van de partij Felix Claar tekende in de slotfase voor zowel de 28-29 als de 30-32. Morgenavond om 18:00 speelt Aalborg Håndbold, ook nog in de race voor de landstitel van Denemarken, tegen de winnaar HBC Nantes – Barcelona.

Voor Steins zit een bewogen seizoen erop. Met PSG wist de middenopbouwer, tot 2024 in Parijs getekend, in eigen land de dubbel te winnen. Ook plaatste hij zich met Oranje voor het EK in 2022