Skip to main content

Getergd SG BBM Bietigheim zet toon in Supercup

By 29 augustus 2021Duitsland, Europa, Voorpagina

Niet landskampioen Borussia Dortmund, maar runner-up SG BBM Bietigheim is het seizoen in Duitsland met Supercup-winst gestart. Bij de winnende gasten maakte een getergde Kelly Dulfer het verschil: 21-31.

Advertentie

Vorig seizoen ging Borussia Dortmund aan de haal met de begeerde landstitel. Met alleen maar overwinningen was de ploeg in het geel-zwart SG BBM Bietigheim te slim af.

De rollen waren gisteravond over de grens omgedraaid. Bij rust in Dortmund was er nog sprake van spanning in het duel om de eerste hoofdprijs van het seizoen (13-16).

Acht keer raak
In de tweede helft kwam SG BBM Bietigheim los. Met nieuwelingen Dulfer en Inger Smits tegen hun oude club voorop in de strijd. Met acht doelpunten kroonde eerstgenoemde zich tot topschutter van de Supercup-prijs.

Smits, de verrassing bij Oranje in Tokio, deed haar oude werkgever met vijf goals pijn. Danick Snelder vond twee keer het net. Bij 18-30 was het verschil tussen beide kampioenskandidaten liefst twaalf doelpunten.

Naar de tekentafel
Daar konden ook landgenoten Tessa van Zijl, Laura van der Heijden (beide twee treffers) en Merel Freriks geen verandering in brengen. Het vernieuwde Borussia Dortmund, dat door veel transfers een nieuw gezicht heeft gekregen, weet weet wat verliezen is en moet terug naar de tekentafel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie